online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Ovenwrap met mosselen en balsamicodressingin

Ovenwrap met mosselen en balsamicodressingin

ingrediënten

5 eetlepels wokolie

5 eetlepels arachideolie

1 eetlepel Mexicaanse kruiden

4 tortillawraps

200 gram peultjes

200 gram sugarsnaps

200 gram broccoliroosjes

250 gram gekookte mosselen

2 eetlepels pijnboompitten

50 gram ijsbergsla

1 eetlepel verse bieslook

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

1 eetlepel citroensap

1 mespunt mosterd


benodigdheden

4 ovenvaste soepkommen

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 3 eetlepels olie met de Mexicaanse kruiden.
  • 2 Bestrijk de kommen licht met de kruidenolie en bekleed ze met de tortillawraps zodat een randje ervan oversteekt.
  • 3 Bestrijk het deeg met de rest van de kruidenolie en bak de deegbodems in het midden van de oven in circa 10 minuten knapperig en lichtbruin. Laat iets afkoelen.
  • 4 Kook de peultjes en de broccoli 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken.
  • 5 Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan. Roerbak hierin de groenten beetgaar in 2-3 minuten.
  • 6 Schep de mosselen erdoor en bak ze 2 minuten mee. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin.
  • 7 Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door het groente-vismengsel.
  • 8 Verdeel de slareepjes over de wrapbakjes. Schep de vulling in de wrapbakjes en strooi de pijnboompitten erover. Garneer met bieslook.

wijnadvies

Voor Muscadet, de huiswijn Wit Droog of Hoop Huis Chenin Blanc staan de mosselen helemaal open...


voedingswaarde

energie 560 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 21 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier