voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Paas-rocky road

Paas-rocky road

ingredi├źnten

100 milliliter slagroom

400 gram witte chocolade

2 druppels roze voedingskleurstof

10 schuimkransjes

1 handje decoratiesnoepje

6 chocolade paaseitjes

2 eetlepels kokosrasp


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de room tegen de kook aan en schakel de warmtebron uit. Roer de chocolade erdoor tot alles is gesmolten.
  • 2 Voeg een druppel kleurstof toe en roer de chocolade goed door tot een roze kleur ontstaat. Bepaal zelf hoeveel kleurstof je toevoegt, maar doe dit druppel voor druppel.
  • 3 Roer een paar minuten tot het mengsel een beetje is afgekoeld en schep de vulling van schuimpjes, snoepgoed en paaseitjes erdoor.
  • 4 Bekleed de schaal met bakpapier. Giet het chocomengsel in de schaal en bestrooi met de kokos. Laat afkoelen.
  • 5 Laat daarna nog circa 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Snijd of breek daarna in stukken.

bereidingstip

Deze snack maak je van chocolade waaraan je kunt toevoegen wat je maar lekker vindt. Knapperige koekjes, mierzoete snoepjes, krakende noten: al je favorieten kun je erin kwijt. Zorg dat de stukken lekkers niet te groot zijn zodat de chocolade goed eromheen kan stollen en het een geheel wordt. Houd je niet van witte chocolade? Met melk of puur kan ook!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 6 gram