online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

12 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Paasei-taart

Paasei-taart

ingrediënten

4 roombotercakes

6 eetlepels frambozenjam

1 zakje mix voor banketbakkersroom

200 gram ricotta

1 theelepel sinaasappelrasp

200 gram diepvriesframbozen

400 milliliter slagroom

2 eetlepels suiker

400 gram witte chocoladepaaseitjes

sprinkels, gebaksdecoratie


benodigdheden

bakpapier

vershoudfolie

  • 1 Teken met behulp van een bord een cirkel op een stuk dubbelgevouwen bakpapier. Knip deze vorm iets ruimer uit en leg op een snijplank. Bedek met een laag cakeplakjes en snijd de cake netjes bij.
  • 2 Bestrijk deze laag met de frambozenjam en bedek met een volgende laag cake.
  • 3 Vouw 2 vellen bakpapier tot een brede reep van 8 cm en zet deze rechtop rondom de cakebodem. Maak de papieren wanden goed aan elkaar vast met paperclips.
  • 4 Bereid de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de ricotta en sinaasappelrasp er gelijkmatig doorheen. Schep de helft van deze vulling op de cakebodem en druk hier voorzichtig de helft van de frambozen in.
  • 5 Dek af met een laag cake en vervolg met de rest van de vulling en frambozen. Dek de vulling af met de laatste laag cake en laat afgedekt met folie minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Klop de slagroom met de suiker stijf. Schuif de taart op een schaal en verwijder de papieren randen. Bestrijk de taart met behulp van een mes rondom met de slagroom.
  • 7 Garneer de bovenkant van de taart met paaseitjes en plak paaseitjes en gebaksdecoratie tegen de zijkant van de taart.


voedingswaarde

energie 710 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 10 gram