voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Paasnestjes met geel fruit en muntroom

Paasnestjes met geel fruit en muntroom

ingredi├źnten

8 plakjes hartigetaartdeeg

1 ei

1 eetlepel poedersuiker

100 gram witte chocolade

bosje munt

2 eetlepels honing

1 eetlepel yoghurt

200 milliliter slagroom

3 druppels groene voedingskleurstof

200 gram gemengd fruit


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Smelt de chocolade au bain-marie en bestrijk de binnenkant van de nestjes ermee. Laat drogen.
  • 2 Pureer de muntblaadjes met de honing en yoghurt. Klop de slagroom bijna stijf en klop de muntpuree gelijkmatig erdoorheen. Voeg voor een diepere kleur eventueel wat kleurstof toe.
  • 3 Zet de nestjes op bordjes en vul ze vlak voor het serveren met stukjes fruit en/of paaseitjes. Schep naar smaak een flinke toef muntroom op de nestjes en serveer direct.

bereidingstip

Vul de nestjes met paaseitjes in plaats van fruit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 12 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier