online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Paastaart

Paastaart

ingrediënten

pak digestive biscuit

50 gram boter

6 blaadjes gelatine

citroen

250 gram mascarpone

250 gram Griekse yoghurt

100 gram crèmehoning

chocolade paaseitje


benodigdheden

springvorm

vershoudfolie

  • 1 Maal de biscuits fijn in een keukenmachine en giet de gesmolten boter erbij tot alles goed is vermengd.
  • 2 Bekleed de springvorm met vershoudfolie en druk het biscuitmengsel goed aan op de bodem. Laat circa 20 minuten opstijven in de koelkast.
  • 3 Week de gelatine circa 5 minuten in koud water. Verwarm het citroensap en roer de uitgeknepen gelatine erdoor tot deze is opgelost. Laat niet koken.
  • 4 Klop de mascarpone met de yoghurt en honing door elkaar en klop het gelatinemengsel er goed en gelijkmatig doorheen. Giet dit in de springvorm en schud even zodat grote luchtbellen verdwijnen. Laat de taart afgedekt in de koelkast minimaal 3 uur opstijven.
  • 5 Neem de taart uit de vorm en decoreer met paaseitjes.


voedingswaarde

energie 615 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 10 gram