voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
15 min.
hoofdgerecht
recepten Paddenstoelen-pie met rundvlees en zoete aardappel

Paddenstoelen-pie met rundvlees en zoete aardappel

ingrediënten

200 gram bloem

2 eetlepels bloem

100 gram boter

400 gram cantharellen

400 gram gemengde paddenstoelen

2 eetlepels olijfolie

2 uien

250 gram bieflappen

200 gram zoete aardappels

1 eetlepel bloem

250 milliliter rundvleesbouillon

1 ei


benodigdheden

vershoudfolie

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap.
  • 2 Bestuif ook de ovenschaal met bloem en bekleed met het grootste gedeelte van het deeg. Houd de rest van het deeg apart.
  • 3 Vul de deegvorm met de afgekoelde ragout en vorm van de rest van het deeg een deksel. Druk de randen van het deksel op de deegrand vast en bestrijk het deksel met ei.
  • 4 Bak de pie in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Neem uit de oven en laat circa 10 minuten rusten. Lekker met een groene salade.

wijnadvies

Schenk bij dit recept Zuydpunt Cabernet Sauvignon-Shiraz.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 28 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier