online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Paddenstoelenbeignets op eikenbladsla

Paddenstoelenbeignets op eikenbladsla

ingrediënten

2 eieren

150 gram zelfrijzend bakmeel

1 bosje verse peterselie

250 milliliter karnemelk

frituurolie

zonnebloemolie

50 gram walnoten

1 krop eikenbladsla

200 gram oesterzwammen

200 gram kastanjechampignons

4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

1 eetlepel honing

1 theelepel verse tijm

theelepel gedroogde tijm


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Splits de eieren. Klop het eiwit met een snufje zout stijf. Kluts de eidooiers en meng ze met het zelfrijzend bakmeel, de helft van de peterselie, zout en peper.
  • 2 Giet al roerend de karnemelk erbij en klop tot een glad beslag. Gebruik eventueel een staafmixer zodat het beslag echt glad wordt.
  • 3 Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 180°C. Meng de ingrediënten voor de dressing. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en neem uit de pan. Verdeel de sla met de dressing over de borden.
  • 4 Spatel het eiwit luchtig door het beslag. Haal met een vork hele paddenstoelen door het beslag, laat uitlekken en bak ze in de hete olie in circa 3 minuten goudbruin en krokant. Leg ze even in een vergiet bekleed met keukenpapier om uit te laten lekken.
  • 5 Verdeel de paddenstoelen met de noten over de sla en bestrooi met de overige peterselie.


voedingswaarde

energie 570 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 14 gram