voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Paddenstoelencurry met knolselderij

Paddenstoelencurry met knolselderij

ingredi├źnten

1 eetlepel olie

1 ui

200 gram knolselderij

2 eetlepels milde Indiase currypasta

3 bakjes gemengde paddenstoelen

1 blik tomatenblokjes

300 gram basmatirijst

100 milliliter Griekse yoghurt

100 milliliter volle yoghurt

1 bosje koriander


  • 1 Verhit de olie in een grote stoofpan, voeg de ui en knolselderij toe en fruit circa 4 minuten. Voeg de currypasta toe en fruit 1 minuut al roerend mee.
  • 2 Voeg de paddenstoelen toe en roerbak enkele minuten op middelhoge stand tot de paddenstoelen iets gaan slinken. Roer de tomatenblokjes erdoor en breng aan de kook.
  • 3 Laat afgedekt circa 20 minuten stoven op een lage stand. Kook intussen de rijst. Roer de curry even door en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • 4 Serveer in kommen met de rijst en de yoghurt. Bestrooi met de koriander.

wijnadvies

Met Eco Balance Chardonnay heb je een uitgebalanceerde wijnspijscombinatie bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 15 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier