voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
30 min.
hoofdgerecht
recepten Paddenstoelenlasagne

Paddenstoelenlasagne

ingrediënten

800 gram gemengde paddenstoelen

800 gram kastanjechampignons

2 eetlepels olijfolie

2 uien

2 teentjes knoflook

1 bosje Italiaanse kruiden

glas droge witte wijn

1 zakje mix voor bechamelsaus

500 milliliter melk

150 gram Parmezaanse kaas

nootmuskaat

300 gram lasagnebladen

2 bollen mozzarella


benodigdheden

rechthoekige ovenschaal

  • 1 Hak de paddenstoelen grof. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg de knoflook en kruiden toe en roerbak nog 1 minuut.
  • 2 Voeg de paddenstoelen, zout en peper toe en bak nog enkele minuten op een hoge stand. Blus af met de wijn en laat 1 minuut koken op een hoge stand. Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen.
  • 3 Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en roer als de saus klaar is tweederde van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel een paar eetlepels bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover een paar lasagnebladen en snijd eventueel bij.
  • 5 Verdeel een kwart van de paddenstoelen over de lasagnebladen en schep hierop nog een paar eetlepels bechamelsaus. Verdeel wat plakjes mozzarella erover en bestrooi met peper.
  • 6 Vervolg weer met een laag lasagnebladen en bouw op deze manier nog 3 lagen op. Eindig met lasagnebladen en een laagje bechamelsaus.
  • 7 Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak de lasagne in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Voeg ham toe aan de lasagne voor een variant met vlees.

wijnadvies

Sensi Chianti is een heerlijke wijn bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 815 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 48 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier