voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, brunch, voorgerecht
recepten Paddenstoelenpasteitje

Paddenstoelenpasteitje

ingrediënten

4 pasteibakjes

300 gram gemengde paddenstoelen

50 gram boter

1 eetlepel verse tijm

50 gram bloem

125 milliliter witte wijn

250 milliliter groentebouillon

250 milliliter kruidenbouillon

25 gram walnoten

2 eetlepels platte peterselie


  • 1 Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur of snijd grotere paddenstoelen iets kleiner.
  • 2 Verhit de boter en bak hierin de helft van de paddenstoelen en tijm. Strooi de bloem erover en roer goed. Giet de wijn erbij en roer.
  • 3 Voeg al roerend in gedeelten de bouillon toe. Meng daarna de rest van de paddenstoelen erdoor en kook zachtjes circa 3 minuten.
  • 4 Rooster intussen de walnoten in een droge hete koekenpan. Schep de ragout in de pasteibakjes en bestrooi met de noten en peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 7 gram