online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, brunch, voorgerecht
Recepten Paddenstoelenpasteitje

Paddenstoelenpasteitje

ingredi├źnten

4 pasteibakjes

300 gram gemengde paddenstoelen

50 gram boter

1 eetlepel verse tijm

50 gram bloem

125 milliliter witte wijn

250 milliliter groentebouillon

250 milliliter kruidenbouillon

25 gram walnoten

2 eetlepels platte peterselie


  • 1 Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur of snijd grotere paddenstoelen iets kleiner.
  • 2 Verhit de boter en bak hierin de helft van de paddenstoelen en tijm. Strooi de bloem erover en roer goed. Giet de wijn erbij en roer.
  • 3 Voeg al roerend in gedeelten de bouillon toe. Meng daarna de rest van de paddenstoelen erdoor en kook zachtjes circa 3 minuten.
  • 4 Rooster intussen de walnoten in een droge hete koekenpan. Schep de ragout in de pasteibakjes en bestrooi met de noten en peterselie.


voedingswaarde

energie 370 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 7 gram