voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht, tussengerecht
recepten Paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

1 ui

250 gram gemengde paddenstoelen

1 theelepel verse tijm

200 gram risottorijst

500 groentebouillon van tablet


  • 1 Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui in circa 5 minuten op lage stand zacht en lichtbruin.
  • 2 Voeg de paddenstoelen en de tijm toe en roerbak op middelhoog vuur nog 2 minuten.
  • 3 Voeg de rijst toe en roer een minuut door. Giet de bouillon beetje bij beetje al roerende door de rijst en laat op middelhoge stand koken.
  • 4 Voeg steeds pas weer bouillon toe als de rijst de voorgaande heeft opgenomen.
  • 5 Blijf circa 20 minuten roeren tot de rijst beetgaar is. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 5 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier