voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
recepten Paddenstoelensoep met walnoot-gehaktballetjes

Paddenstoelensoep met walnoot-gehaktballetjes

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

1 kleine ui

1 theelepel gedroogde majoraan

1 laurierblaadje

250 gram gemengde paddenstoelen

100 gram knolselderij

250 milliliter wildfond

200 gram kalfsgehakt

250 gram rundergehakt

50 gram walnoten

1 snufje nootmuskaat

1 snufje foeliepoeder

eetlepel bieslook


  • 1 Verwarm op lage stand de olie in een soeppan en fruit hierin de ui in circa 5 minuten glazig.
  • 2 Voeg de kruiden, de paddenstoelen en de knolselderij toe en roerbak nog een paar minuten.
  • 3 Giet de wildfond erbij en leng aan met een halve liter kokend water. Laat de soep op middelhoge stand circa 10 minuten zachtjes koken.
  • 4 Kneed ondertussen voor de balletjes het gehakt met de walnoten, zout, peper en nootmuskaat goed door en vorm er kleine balletjes van.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 16 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier