online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
Recepten Paddenstoelenterrine met ham

Paddenstoelenterrine met ham

ingredi├źnten

2 blaadjes gelatine

1 liter groentebouillon

1 liter kippenbouillon

300 gram gemengde paddenstoelen

200 gram gekookte ham

100 gram ricotta

1 eetlepel olie

8 blaadjes salie


benodigdheden

terrine

cakevorm

vershoudfolie

keukenpapier

  • 1 Week de gelatine in koud water. Breng de bouillon aan de kook en blancheer hierin de paddenstoelen 2 minuten. Schep ze uit de bouillon, laat afkoelen en snijd grote paddenstoelen doormidden. Neem 100 ml van de bouillon uit de pan en los hierin de gelatine al roerend op.
  • 2 Bekleed de vorm met vershoudfolie. Bekleed de vorm daarna met de plakken ham en laat de ham aan de bovenkant van de vorm overhangen. Klop de ricotta los met de gelatinebouillon en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel 1/3 van dit mengsel over de vorm. Verdeel 1/3 van de paddenstoelen hierover en druk goed aan. Vervolg met een tweede laag ricotta en paddenstoelen. Druk goed aan en maak af met de laatste laag ricotta en paddenstoelen.
  • 4 Vouw de overhangende ham over de vulling en dek de vorm af met folie. Zet de terrine minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • 5 Stort de terrine op een schaal en laat een half uur afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.
  • 6 Verhit intussen de olie en frituur de blaadjes salie kort. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 7 Garneer de terrine met de salie en snijd in 8 plakken. Lekker met geroosterd brood.

wijnadvies

Een rijpe, milde en toch frisse J. Meyer Pinot Blanc ziet paddenstoelen helemaal zitten.


voedingswaarde

energie 180 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 14 gram