online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Paddenstoelenterrine met kaas en amandel

Paddenstoelenterrine met kaas en amandel

ingrediënten

400 gram paddenstoelenmelange

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

2 teentjes knoflook

3 eetlepels sojasaus

6 eieren

200 gram magere franse kwark

75 gram blanke amandelen

100 gram oude boerenkaas

1 bosje verse peterselie

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel wokolie


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Houd 100 gram paddenstoelen apart. Snijd de grotere paddenstoelen iets kleiner.
  • 2 Verhit de boter en bak hierin de knoflook en paddenstoelen 2-3 minuten. Voeg de sojasaus en peper toe en bak nog even totdat het vocht verdampt is.
  • 3 Klop de eieren los met de kwark. Voeg de amandelen en de helft van de kaas en de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de gebakken paddenstoelen in 4 lage ovenschaaltjes. Verdeel het eimengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de schaaltjes 20-25 minuten in het midden van de oven en bak goudbruin en gaar.
  • 5 Bak intussen de rest van de paddenstoelen in de olie en garneer de terrines ermee. Bestrooi met de overige peterselie. Lekker met tomatensoep.


voedingswaarde

energie 525 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 30 gram