voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
recepten Paddenstoelenterrine met kaas en amandel

Paddenstoelenterrine met kaas en amandel

ingrediënten

400 gram paddenstoelenmelange

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

2 teentjes knoflook

3 eetlepels sojasaus

6 eieren

200 gram magere franse kwark

75 gram blanke amandelen

100 gram oude boerenkaas

1 bosje verse peterselie

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel wokolie


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Houd 100 gram paddenstoelen apart. Snijd de grotere paddenstoelen iets kleiner.
  • 2 Verhit de boter en bak hierin de knoflook en paddenstoelen 2-3 minuten. Voeg de sojasaus en peper toe en bak nog even totdat het vocht verdampt is.
  • 3 Klop de eieren los met de kwark. Voeg de amandelen en de helft van de kaas en de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de gebakken paddenstoelen in 4 lage ovenschaaltjes. Verdeel het eimengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de schaaltjes 20-25 minuten in het midden van de oven en bak goudbruin en gaar.
  • 5 Bak intussen de rest van de paddenstoelen in de olie en garneer de terrines ermee. Bestrooi met de overige peterselie. Lekker met tomatensoep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 30 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier