voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Paella met mosselen

Paella met mosselen

ingredi├źnten

4 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes

2 teentjes knoflook

theelepel kerriepoeder

200 gram risottorijst

500 milliliter kippenbouillon

100 gram diepvriesdoperwten

300 gram gekookte mosselen

125 gram cherry-/kerstomaatjes

2 eetlepels platte peterselie


  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de sjalot, knoflook en kerriepoeder 2-3 minuten.
  • 2 Bak de rijst al omscheppend 2 minuten mee tot de korrels glanzen.
  • 3 Giet de kippenbouillon erbij en kook hierin de rijst in circa 15 minuten zonder deksel bijna droog. Voeg de laatste 10 minuten de doperwten toe.
  • 4 Verhit intussen de rest van de olijfolie, bak hierin de mosselen 2 minuten en schep de tomaten erdoor. Meng de mosselen en de tomaatjes door de rijst. Breng op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier