online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Paella met vis

Paella met vis

ingredi├źnten

750 milliliter visbouillon

750 milliliter kippenbouillon

theelepel saffraandraadje

4 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

1 rode paprika

400 gram paellarijst

100 milliliter witte wijn

400 gram kabeljauwfilets

2 vleestomaten

200 gram groene asperges

200 gram sperzieboontjes

200 gram doperwten

250 gram grote garnalen

2 eetlepels verse peterselie

2 citroenen


  • 1 Verwarm de bouillon met de saffraandraadjes. Verhit de olijfolie in een paella- of hapjespan en fruit hierin de knoflook en de paprikablokjes 2-3 minuten.
  • 2 Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Giet de wijn erbij en laat deze verdampen.
  • 3 Schenk 500 ml bouillon erbij en kook zachtjes tot deze door de rijst is opgenomen.
  • 4 Voeg de kabeljauw, tomaten, asperges en nog 500 ml bouillon toe en kook zachtjes onder af en toe roeren circa 10 minuten tot de rijst en groenten beetgaar zijn. Voeg zo nodig extra bouillon toe.
  • 5 Schep de laatste 3 minuten de reuzengarnalen erdoor.
  • 6 Serveer de paella in de pan, bestrooid met peterselie. Zet de citroenpartjes erin.

bereidingstip

Gebruik in plaats van paellarijst gele rijst, arborio- of risottorijst. Kook risottorijst iets korter.


voedingswaarde

energie 635 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 38 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier