online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Palet van verse kazen met een bessencoulis

Palet van verse kazen met een bessencoulis

ingrediënten

200 gram rode bessen

1 eetlepel suiker

1 theelepel citroensap

100 gram hüttenkäse

100 gram geitenroomkaas

100 gram ricotta

2 eetlepels blauwe bessen

1 takje munt


  • 1 Pureer de rode bessen (houd enkele takjes achter voor garnering), de suiker en het citroensap met een staafmixer tot een saus. De saus kan eventueel gezeefd worden.
  • 2 Maak van de kazen quenelles met twee vochtig gemaakte dessertlepels en leg van elke soort kaas een quenelle op de borden.
  • 3 Garneer met wat blauwe en rode bessen en een paar muntblaadjes en giet er een beetje van de saus omheen.

bereidingstip

Zo maak je quenelles: Doop 2 (dessert)lepels in heet water.Druk lepel 1 plat op de verse kaas met de bolle kant naar boven.Druk en draai de lepel door de kaas en schep er een stukje uit.Schep het mengsel over van de ene in de andere lepel tot een ovaal balletje.De quenelle wordt dus gevormd door de ronddraaiende beweging van de lepel. Na een paar keer oefenen krijgt u de handigheid te pakken en maakt u met 2 lepels eenvoudig feestelijke quenelles.

wijnadvies

Fris en vers. Combineer met Sauvignon Blanc van Sea Breeze of, iets zoeter en met een belletje, Yellow Tail Moscato.


voedingswaarde

energie 150 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 9 gram