voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch
recepten Pan bagnat

Pan bagnat

ingredi├źnten

4 Italiaanse bollen

10 eetlepels olijfolie

75 gram rucola

8 plakken salami

200 gram mozzarella

8 plakjes mortadella

4 trostomaten

1 handje verse basilicum


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Snijd de kapjes van de broodjes. Bewaar ze. Hol de broodjes uit (het broodkruim wordt niet meer gebruikt). Bestrijk de binnenkant van de broodjes met olijfolie.
  • 2 Snijd de rucola iets kleiner. Vul de broodjes met laagjes.
  • 3 Begin met salami met daarop de mozzarella, de rucola, de mortadella, de tomaat, de basilicum, zout en peper.
  • 4 Druppel, als de broodjes helemaal gevuld zijn, nog wat olijfolie over de inhoud. Zet de broodkapjes erop.
  • 5 Druk alles goed aan en verpak het brood strak in plasticfolie. Dit kan een dag van tevoren zodat de smaken goed intrekken.
  • 6 Leg het brood in de koelkast. Pak het er vlak voor het serveren uit en snijd het met een scherp mes in punten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 22 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier