online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch
Recepten Pan bagnat

Pan bagnat

ingredi├źnten

4 Italiaanse bollen

10 eetlepels olijfolie

75 gram rucola

8 plakken salami

200 gram mozzarella

8 plakjes mortadella

4 trostomaten

1 handje verse basilicum


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Snijd de kapjes van de broodjes. Bewaar ze. Hol de broodjes uit (het broodkruim wordt niet meer gebruikt). Bestrijk de binnenkant van de broodjes met olijfolie.
  • 2 Snijd de rucola iets kleiner. Vul de broodjes met laagjes.
  • 3 Begin met salami met daarop de mozzarella, de rucola, de mortadella, de tomaat, de basilicum, zout en peper.
  • 4 Druppel, als de broodjes helemaal gevuld zijn, nog wat olijfolie over de inhoud. Zet de broodkapjes erop.
  • 5 Druk alles goed aan en verpak het brood strak in plasticfolie. Dit kan een dag van tevoren zodat de smaken goed intrekken.
  • 6 Leg het brood in de koelkast. Pak het er vlak voor het serveren uit en snijd het met een scherp mes in punten.


voedingswaarde

energie 650 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 22 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier