online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Panforte

Panforte

ingrediënten

100 gram honing

100 gram suiker

100 gram pure chocolade

100 gram blanke amandelen

100 gram hazelnoten

100 gram gedroogde vijgen

100 gram dadels

50 gram stemgember

25 gram cacaopoeder

1 theelepel kaneelpoeder

poedersuiker


benodigdheden

lage taartvorm

bakplaat met bakpapier

  • 1 Breng de honing met de suiker aan de kook en laat op een lage stand in een paar minuten inkoken tot een heldere siroop. Als een druppel siroop in koud water stevig wordt, is de siroop goed.
  • 2 Smelt intussen de chocolade au bain-marie.
  • 3 Rooster de amandelen en hazelnoten licht in een droge koekenpan tot ze gaan geuren. Verwarm de oven voor op 150°C.
  • 4 Meng de gesmolten chocolade met de siroop, noten, zuidvruchten en gember.
  • 5 Zeef de cacao en bloem erboven. Voeg de kaneelpoeder en een snuf versgemalen peper toe en meng alles goed door elkaar.
  • 6 Schep dit mengsel in de taartvorm of op de bakplaat en bak circa 30 minuten in het midden van de oven.
  • 7 Laat de koek afkoelen en bestuif eventueel met poedersuiker. Snijd de panforte in dunne repen.
  • 8 Lekker bij sterke koffie met likeur.


voedingswaarde

energie 435 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 6 gram