voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Panna cotta met frambozencrumble, witte chocolade en munt

Panna cotta met frambozencrumble, witte chocolade en munt

ingredi├źnten

4 blaadjes gelatine

100 milliliter dessertwijn

100 milliliter zoete witte wijn

vanillestokje

50 gram suiker

125 gram diepvriesframbozen

250 milliliter slagroom

100 gram witte chocolade

verse munt


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

vershoudfolie

  • 1 Bekleed de vorm met 2 lagen vershoudfolie.
  • 2 Week de gelatine in koud water. Verwarm de wijn met het vanillemerg, -stokje en de suiker tegen de kook aan. Knijp de gelatine goed uit.
  • 3 Neem de wijn van de warmtebron, verwijder het vanillestokje en los de gelatine op in de warme wijn.
  • 4 Strooi de frambozen op een bord en zet terug in de diepvries. Laat het wijn-gelatinemengsel circa 20 minuten afkoelen in de koelkast.
  • 5 Klop de slagroom bijna stijf en spatel door het lobbige gelatinemengsel. Schep het roommengsel in de vorm en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Schaaf de witte chocolade in krullen. Keer de panna cotta op een plank en snijd in vierkanten.
  • 7 Verkruimel de frambozen in kleine parels en verdeel dit over de panna cotta.
  • 8 Bestrooi met de chocoladekrullen en garneer met wat munt.

wijnadvies

Een ijskoude Crevino Forest Fruit zorgt voor een verrassend frisse finale bij het dessert.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 5 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier