voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Panna cotta met vanille en citroen

Panna cotta met vanille en citroen

ingredi├źnten

4 blaadjes gelatine

250 milliliter melk

250 milliliter room

1 vanillestokje

2 eetlepels suiker

2 eetlepels honing

1 theelepel citroenschil

1 eetlepel citroensap


  • 1 Week de gelatine in koud water. Breng de melk met de room, het vanillestokje en de suiker aan de kook. Laat circa 5 minuten trekken op een lage stand tot de suiker is opgelost. Neem de pan van de warmtebron en verwijder het vanillestokje.
  • 2 Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Roer citroenschil en -sap erdoor en laat al roerend afkoelen tot lauwwarm.
  • 3 Giet de room in de puddingvormpjes en laat verder afkoelen. Laat de panna cotta in minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Stort de puddinkjes op bordjes en serveer eventueel met wat versgesneden sinaasappel of aardbeien.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 5 gram