voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch
recepten Pannenkoek gevuld met spek en appel

Pannenkoek gevuld met spek en appel

ingredi├źnten

200 gram ontbijtspekplakjes

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

2 eetlepels zonnebloemolie

1 elstar appel

2 eetlepels blanke rozijnen

400 gram meergranen pannenkoekmix

900 milliliter halfvolle melk

2 eieren


  • 1 Verwarm de koekenpan en bak het spek in circa 3 minuten op middelhoge stand knapperig.
  • 2 Voeg een eetlepel bakproduct en de appelpartjes toe en laat ze al roerbakkend een beetje bruinen.
  • 3 Schep vervolgens de rozijnen erdoor en doe alles over in een kom.
  • 4 Klop de pannenkoekenmix met de melk en de eieren tot een glad beslag.
  • 5 Verwarm steeds een klein beetje van de rest van het vloeibaar bakproduct in een koekenpan met anti-aanbaklaag en laat goed heet worden.
  • 6 Bak 4 dikke pannenkoeken houd ze warm onder folie of op een pan met een laagje kokend water.
  • 7 Leg op elk bord een pannenkoek en verdeel de vulling erover. Klap de pannenkoeken 2 keer dubbel.

bereidingstip

Gratineer de pannenkoeken eventueel nog met wat kaas onder de grill.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 27 gram