online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
2 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Pannenkoek met pesto, tomaat en mozzarella

Pannenkoek met pesto, tomaat en mozzarella

ingrediënten

75 gram zelfrijzend bakmeel

1 ei

125 milliliter melk

3 eetlepels olijfolie

1 middelgrote trostomaat

1 middelgrote vleestomaat

1 bol mozzarella

4 pesto


  • 1 Meng in een kom zelfrijzend bakmeel en een mespunt zout. Klop het ei los met de melk. Schenk dit in een dun straaltje al roerend straalsgewijs bij het meelmengsel. Roer het tot een glad en klontervrij beslag. Roer 1 eetlepel olie door het beslag.
  • 2 Snijd de tomaat in 6-8 dunne plakjes en verwijder zoveel mogelijk zaad en vocht.
  • 3 Gebruik een zo groot mogelijke koekenpan met vlakke bodem. Verhit de koekenpan droog voor. Schenk er 1 eetlepel olie in. Schenk de helft van het beslag erin en verdeel het beslag gelijkmatig. Leg zodra de onderkant nét begint te stollen met regelmatige afstand 3-4 plakken tomaat en 4 plakken mozzarella in de nog vochtige bovenkant van de pannenkoek.
  • 4 Keer de pannenkoek als de bovenkant droog is. Gebruik eventueel een deksel als omkeerhulp. Bak de onderkant snel goudbruin en gaar, waarbij de mozzarella een beetje knapperig wordt. Keer de pannenkoek opnieuw, maar laat 'm nu op een bord glijden. Bestrijk de pannenkoek met pesto van basilicum. Bak de tweede pannenkoek op dezelfde wijze.

wijnadvies

Lekker hierbij zijn Soave, Orvieto, Pinot Bianco, de Elzasser Pinot Blanc of een droge of halfdroge rosé (9-11ºC).


voedingswaarde

energie 630 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 25 gram