voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
8 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Pannenkoeken champignonrol

Pannenkoeken champignonrol

ingrediënten

120 gram bloem

300 milliliter melk

2 eieren

1 eetlepels boter

1 eetlepels vloeibaar bakproduct

100 gram rauwe hammen

1 ui

500 gram champignons

theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

1 teentje knoflook

50 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  • 2 Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag.
  • 3 Giet er een beetje melk op en breek de eieren erboven.
  • 4 Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
  • 5 Verhit telkens een beetje boter in de koekenpan en bak 8 pannenkoeken van het beslag. Verwarm de ovengrill voor.
  • 6 Bak de ham uit in een koekenpan en voeg de ui toe.
  • 7 Bak deze op middelhoge stand circa 4 minuten mee en voeg dan de champignons toe.
  • 8 Bak op een hoge stand bruin en breng op smaak met Provençaalse kruiden en de knoflook. Laat dit mengsel uitlekken in een zeef.
  • 9 Schep er 50 gram van de Parmezaanse kaas door en verdeel de vulling over het midden van de pannenkoeken.
  • 10 Rol de pannenkoeken op en leg ze tegen elkaar aan in een ovenschaal.
  • 11 Bestrooi met nog wat Parmezaanse kaas en gratineer kort onder de ovengrill.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 12 gram