online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Pannenkoeken dikkerdjes

Pannenkoeken dikkerdjes

ingredi├źnten

120 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

300 milliliter melk

2 eieren

2 eetlepels boter

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

100 gram blauwe bessen

100 gram frambozen


  • 1 Schep de bloem met het bakpoeder in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  • 2 Giet er een beetje melk op en breek de eieren erboven.
  • 3 Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag. K
  • 4 lop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
  • 5 Verhit voldoende boter in een grote koekenpan en giet er 3 kleine hoopjes beslag in. Laat uitvloeien.
  • 6 Leg gelijk wat blauwe bessen of frambozen in het beslag.
  • 7 Keer de pannenkoekjes om met behulp van een spatel als ze aan de onderkant bruin zijn en laat de andere kant nog heel kort dichtschroeien.

bereidingstip

Je kunt de vulling ook al door het beslag roeren voordat je begint met bakken


voedingswaarde

energie 255 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 10 gram