voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Pannenkoeken galette met ham en spiegelei

Pannenkoeken galette met ham en spiegelei

ingrediënten

60 gram bloem

150 milliliter melk

5 eieren

1 eetlepels boter

1 eetlepels vloeibaar bakproduct

100 gram jonge kaas

75 gram gekookte ham


  • 1 Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  • 2 Giet er een beetje melk op en breek 1 ei erboven. Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag.
  • 3 Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
  • 4 Bak in een beetje boter 4 pannenkoeken van het beslag.
  • 5 Verwarm de oven voor op 160°C. Beleg de pannenkoeken met geraspte jonge kaas en reepjes gekookte ham.
  • 6 Vouw ze tot een vierkant door alle zijden van de cirkel naar binnen te klappen. Zo blijft er een kleine ruimte in het midden nog open.
  • 7 Leg de pannenkoekflapjes op een bakplaat met bakpapier. Breek voorzichtig 4 eieren en laat op elke galette in de opening in het midden 1 ei glijden zodat de dooier in het holletje ligt en het eiwit een beetje uitvloeit.
  • 8 Bak de galettes in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar. Lekker als hoofdgerecht met een salade erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 21 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier