online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Pannenkoeken gehaktbuideltjes

Pannenkoeken gehaktbuideltjes

ingrediënten

60 gram bloem

150 milliliter melk

1 ei

1 eetlepel boter

1 eetlepel vloeibaar bakproduct

250 gram gehakt

1 eetlepel gehaktkruiden met zout

2 eetlepels pijnboompitten

150 gram verse ananas


  • 1 Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er een beetje melk op en breek 1 ei erboven.
  • 2 Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag.
  • 3 Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
  • 4 Bak in een klontje boter 4 grote, niet al te dunne, pannenkoeken. Houd ze warm in een oven van 60°C.
  • 5 Bak het gehakt rul met de gehaktkruiden en de pijnboompitten.
  • 6 Schep er de ananas doorheen. Verdeel de gehaktvulling over het midden van de pannenkoeken en vouw ze samen als een buideltje.
  • 7 Gebruik de sprietjes bieslook om de buidel dicht te binden. Serveer direct of houd even warm in de oven.


voedingswaarde

energie 365 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 25 gram