voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Pannenkoeken gehaktbuideltjes

Pannenkoeken gehaktbuideltjes

ingrediënten

60 gram bloem

150 milliliter melk

1 ei

1 eetlepel boter

1 eetlepel vloeibaar bakproduct

250 gram gehakt

1 eetlepel gehaktkruiden met zout

2 eetlepels pijnboompitten

150 gram verse ananas


  • 1 Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er een beetje melk op en breek 1 ei erboven.
  • 2 Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag.
  • 3 Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
  • 4 Bak in een klontje boter 4 grote, niet al te dunne, pannenkoeken. Houd ze warm in een oven van 60°C.
  • 5 Bak het gehakt rul met de gehaktkruiden en de pijnboompitten.
  • 6 Schep er de ananas doorheen. Verdeel de gehaktvulling over het midden van de pannenkoeken en vouw ze samen als een buideltje.
  • 7 Gebruik de sprietjes bieslook om de buidel dicht te binden. Serveer direct of houd even warm in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 25 gram