online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
Recepten Pannenkoeken schuimsoufflé

Pannenkoeken schuimsoufflé

ingrediënten

60 gram bloem

150 milliliter melk

1 ei

1 eetlepels boter

1 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 eetlepel vanillesuiker

1 theelepels kaneelpoeder

2 theelepels cacaopoeder

1 eetlepels kokosrasp

3 eiwitten

1 eetlepel suiker

4 eetlepels frambozenjam

4 eetlepels abrikozenjam

poedersuiker

100 gram gemengd rood fruit


  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er een beetje melk op en breek 1 ei erboven.
  • 2 Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag.
  • 3 Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
  • 4 Bak hiervan in de hete boter 4 iets dikkere pannenkoeken. Breng het beslag eventueel op smaak met de vanillesuiker, kaneelpoeder, cacaopoeder of gemalen kokos.
  • 5 Klop voor de schuimvulling de eiwitten stijf met de suiker.
  • 6 Schep op elke pannenkoek een lepel jam en verdeel het eiwitschuim erover.
  • 7 Vouw de pannenkoeken dubbel en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • 8 Laat de pannenkoeken in de oven in circa 30 minuten souffleren. Bestuif ze met poedersuiker en garneer met mooi zacht fruit, zoals frambozen en aardbeien.


voedingswaarde

energie 235 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 8 gram