voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
Recepten Pannenkoeken schuimsoufflé

Pannenkoeken schuimsoufflé

ingrediënten

60 gram bloem

150 milliliter melk

1 ei

1 eetlepels boter

1 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 eetlepel vanillesuiker

1 theelepels kaneelpoeder

2 theelepels cacaopoeder

1 eetlepels kokosrasp

3 eiwitten

1 eetlepel suiker

4 eetlepels frambozenjam

4 eetlepels abrikozenjam

poedersuiker

100 gram gemengd rood fruit


  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er een beetje melk op en breek 1 ei erboven.
  • 2 Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag.
  • 3 Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
  • 4 Bak hiervan in de hete boter 4 iets dikkere pannenkoeken. Breng het beslag eventueel op smaak met de vanillesuiker, kaneelpoeder, cacaopoeder of gemalen kokos.
  • 5 Klop voor de schuimvulling de eiwitten stijf met de suiker.
  • 6 Schep op elke pannenkoek een lepel jam en verdeel het eiwitschuim erover.
  • 7 Vouw de pannenkoeken dubbel en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • 8 Laat de pannenkoeken in de oven in circa 30 minuten souffleren. Bestuif ze met poedersuiker en garneer met mooi zacht fruit, zoals frambozen en aardbeien.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 8 gram