online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
tussendoortje, nagerecht
Recepten Pannenkoeken sinaasappel-envelopjes

Pannenkoeken sinaasappel-envelopjes

ingredi├źnten

60 gram bloem

150 milliliter melk

1 ei

1 eetlepels boter

1 eetlepels vloeibaar bakproduct

200 gram ongezouten gemengde noten

50 gram bruine basterdsuiker

theelepel kaneelpoeder

1 theelepel sinaasappelrasp

2 sinaasappels

poedersuiker


  • 1 Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er een beetje melk op en breek het ei erboven.
  • 2 Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag.
  • 3 Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
  • 4 Bak in de hete boter 4 grote pannenkoeken.
  • 5 Meng de noten met de bruine suiker, het kaneelpoeder en de sinaasappelrasp. Bestrijk hiermee de warme pannenkoeken.
  • 6 Vouw ze tot een vierkant door alle zijden van de cirkel naar binnen te klappen. Zo blijft er een kleine ruimte in het midden nog open.
  • 7 Snijd van de sinaasappels de schil tot aan het vruchtvlees dik af en snijd de sinaasappels in dunne plakjes.
  • 8 Garneer de pannenkoekflapjes met de plakjes sinaasappel en wat poedersuiker.


voedingswaarde

energie 525 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 16 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier