voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Pannenkoekvlinder

Pannenkoekvlinder

ingredi├źnten

250 gram bloem

2 eieren

400 milliliter melk

75 gram boter

75 gram olie

1 potje sprinkels, gebaksdecoratie

2 eetlepels honing


benodigdheden

spuitflesje

  • 1 Meng de bloem met de eieren, melk en 1/2 theelepel zout in een kom. Klop met een garde of elektrische mixer tot een glad beslag.
  • 2 Giet het beslag in het spuitflesje en draai het flesje dicht. Verhit een klontje boter of wat olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Knijp voorzichtig in het flesje en ‘teken’ zo met het beslag de vorm van een vlinder in de koekenpan. Spuit daarna vol met beslag.
  • 3 Keer, als het beslag iets bubbelt, de vlinder met een brede spatel voorzichtig om.
  • 4 Leg de vlinders op een platte schaal. Bestrijk ze dun met honing en versier de pannenkoekvlinders kleurrijk met de sprinkels.

bereidingstip

Maak in plaats van dit recept ook eens 'kanten' pannenkoekjes. Spuit hiervoor het beslag zigzaggend in de pan zodat er gaten in het beslag blijven zitten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 15 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier