voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Panzanella met groene groenten

Panzanella met groene groenten

ingrediënten

1 ciabattabrood

2 sjalotjes

75 milliliter olijfolie

350 gram diepvriesdoperwten

350 gram diepvriestuinbonen

300 gram groene asperges

1 handje basilicum

2 teentjes knoflook

200 gram ricotta

3 eetlepels balsamicoazijn

100 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Scheur het brood in stukjes van circa 3 cm en schep het in een braadslede om met de sjalotjes, de helft van de olijfolie, zout en peper.
  • 2 Bak het brood circa 15 minuten in het midden van de oven tot het goudbruin en krokant is.
  • 3 Kook de doperwten en de tuinbonen met zout beetgaar en laat ze uitlekken.
  • 4 Laat de tuinbonen iets afkoelen en verwijder de buitenste velletjes tussen duim en wijsvinger (dubbel doppen).
  • 5 Snijd de onderste stukjes van de asperges en kook de asperges in 3-4 minuten beetgaar. Spoel er koud water over en laat uitlekken. Halveer de asperges eventueel.
  • 6 Schep het brood in een schaal. Voeg de asperges, de doperwten, de tuinbonen, helft van de basilicum, de knoflook en de ricotta toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Giet de overige olijfolie en de balsamico erover en schep de salade luchtig door elkaar. Garneer met de rest van de basilicum en Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 34 gram