voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
30 min.
bijgerecht
recepten Paprika en pepers met citroen

Paprika en pepers met citroen

ingrediënten

1 kilogram paprika

500 milliliter milde olijfolie

2 rode pepers

citroen


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

3 schone jampotten met deksel

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg de stukken paprika op de bakplaat. Bestrooi met zout en besprenkel met een beetje van de olijfolie.
  • 3 Rooster de paprika’s hoog in de oven in circa 10 minuten. Leg de pepers erbij en rooster nog 10 minuten.
  • 4 Laat helemaal afkoelen en schep ze in afsluitbare glazen potten. Voeg de citroenrasp en het sap toe en vul aan met de olijfolie tot de paprika onder staat.
  • 5 Bewaar de potten luchtdicht in de koelkast. De inhoud blijft in de koelkast maximaal 1 week goed.

bereidingstip

Dit mengsel frist je biefstuk of varkenshaas op.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1590 kcal
vet 167 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 3 gram