online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Paprika´s gevuld met gehakt

Paprika´s gevuld met gehakt

ingrediënten

4 grote rode paprika's

100 gram rijst

2 eetlepels olijfolie

500 gram half-om-half gehakt

500 gram rundergehakt

500 gram lamsgehakt

2 teentjes knoflook

2 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden

2 eetlepels verse peterselie

1 eetlepel paprikapoeder

1 ui

2 eieren

500 milliliter gezeefde tomaten

125 milliliter zure room


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Maak de paprika's schoon, verwijder de kapjes en hol ze uit. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Controleer of de paprika's rechtop kunnen blijven staan. Snijd eventueel een dun plakje van de onderkant.
  • 2 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de gare rijst in een royale kom.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt snel rul en gaar. Pers in een knoflookpers de tenen knoflook uit boven het gehakt. Roer zout en peper naar smaak, Provençaalse kruiden, peterselie en paprikapoeder door het gehakt.
  • 4 Schep het gehakt en de ui bij de rijst in de kom en meng alles goed door elkaar. Klop de eieren door dit mengsel en vul de paprika's ermee.
  • 5 Plaats de gevulde paprika's in de ovenschaal. Schep op elke paprika 2 eetlepels gezeefde tomaten. Giet de rest van de gezeefde tomaten naast de paprika's in de schaal. Dek de schaal losjes toe met een vel aluminiumfolie en zet hem in de oven. Bak de paprika's ca. 20 minuten.
  • 6 Verdeel de paprika's over de borden en schep op elke paprika een lepel zure room. Plaats de kapjes erop.
  • 7 Eet bij dit gerecht een gemengde salade, gemaakt van sla, plakjes tomaat, komkommer en blokjes geitenkaas.

wijnadvies

Kiest u voor half-om-half gehakt, dan is een Côtes du Roussillon een goede keuze. Bij rundergehakt is een rode Rhônewijn op zijn plaats en bij lamsgehakt een lekkere rode Spaanse.


voedingswaarde

energie 625 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 34 gram