voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Paprika-sjalot-kikkererwtenpuree met vegaschnitzels en tortillachips

Paprika-sjalot-kikkererwtenpuree met vegaschnitzels en tortillachips

ingrediënten

400 gram kikkererwten

2 rode paprika's

1 gele paprika

3 sjalotjes

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel chilipoeder

1 eetlepel koriander

4 eetlepels olijfolie

4 vegetarische schnitzels

4 groenteburgers

1 limoen

125 gram tortillachips

krop ijsbergsla


  • 1 Verwarm de kikkererwten zonder te koken en giet ze af. Pureer de kikkererwten met de paprika’s, sjalotjes, komijn, chilipoeder, koriander en 2 eetlepels olijfolie.
  • 2 Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de schnitzels of burgers in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • 3 Serveer de groentepuree met de schnitzels en een partje limoen. Serveer de tortillachips en sla erbij.

wijnadvies

Groen licht voor Green Grüner Veltliner bij de vegaschnitzels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 16 gram