voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Paprika-sjalot-kikkererwtenpuree met vegaschnitzels en tortillachips

Paprika-sjalot-kikkererwtenpuree met vegaschnitzels en tortillachips

ingrediënten

400 gram kikkererwten

2 rode paprika's

1 gele paprika

3 sjalotjes

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel chilipoeder

1 eetlepel koriander

4 eetlepels olijfolie

4 vegetarische schnitzels

4 groenteburgers

1 limoen

125 gram tortillachips

krop ijsbergsla


  • 1 Verwarm de kikkererwten zonder te koken en giet ze af. Pureer de kikkererwten met de paprika’s, sjalotjes, komijn, chilipoeder, koriander en 2 eetlepels olijfolie.
  • 2 Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de schnitzels of burgers in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • 3 Serveer de groentepuree met de schnitzels en een partje limoen. Serveer de tortillachips en sla erbij.

wijnadvies

Groen licht voor Green Grüner Veltliner bij de vegaschnitzels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 16 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier