voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
8 personen
eenvoudig
25 min.
klein gerecht, bijgerecht
Recepten Paprikachutney

Paprikachutney

ingredi├źnten

3 rode paprika's

3 oranje paprika's

1 rode ui

125 milliliter witte wijnazijn

100 gram suiker

3 eetlepels blanke rozijnen

1 theelepel kaneelpoeder

2 takjes tijm


  • 1 Breng in een pan met dikke bodem de paprika, ui, witte wijnazijn, suiker, blanke rozijnen, kaneelpoeder, tijm en een snufje zout aan de kook.
  • 2 Laat zachtjes 15 minuten inkoken en roer af en toe. Test de dikte door een lepeltje op een koud bordje te scheppen: chutney is wat steviger dan jam.
  • 3 Schep de warme chutney in een schone pot met deksel en laat die omgekeerd afkoelen. Lekker bij vlees of geitenkaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 85 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 1 gram