voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
eenvoudig
25 min.
klein gerecht, bijgerecht
recepten Paprikachutney

Paprikachutney

ingredi├źnten

3 rode paprika's

3 oranje paprika's

1 rode ui

125 milliliter witte wijnazijn

100 gram suiker

3 eetlepels blanke rozijnen

1 theelepel kaneelpoeder

2 takjes tijm


  • 1 Breng in een pan met dikke bodem de paprika, ui, witte wijnazijn, suiker, blanke rozijnen, kaneelpoeder, tijm en een snufje zout aan de kook.
  • 2 Laat zachtjes 15 minuten inkoken en roer af en toe. Test de dikte door een lepeltje op een koud bordje te scheppen: chutney is wat steviger dan jam.
  • 3 Schep de warme chutney in een schone pot met deksel en laat die omgekeerd afkoelen. Lekker bij vlees of geitenkaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 85 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 1 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier