voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Paprikapesto met geitenkaas

Paprikapesto met geitenkaas

ingredi├źnten

75 gram pijnboompitten

2 teentjes knoflook

225 gram geroosterde rode paprika's

theelepel chilipoeder

1 snufje cayennepeper

50 gram zachte geitenkaas

125 milliliter olijfolie extra vergine


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
  • 2 Meng ze met de knoflook, paprika, chilipoeder en geitenkaas en pureer met een staafmixer of keukenmachine, terwijl je de olijfolie in een straaltje toevoegt. Pas op: pureer niet helemaal fijn.
  • 3 Bewaar de pesto in een schone pot in de koelkast of serveer direct.

bereidingstip

Vervang de pijnboompitten door pittenmix of zonnebloempitten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1650 kcal
vet 163 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 26 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier