voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
15 min.
bijgerecht
recepten Paprikapesto met ricotta

Paprikapesto met ricotta

ingredi├źnten

75 gram pijnboompitten

2 teentjes knoflook

250 gram geroosterde rode paprika's

1 snufje cayennepeper

50 gram ricotta

3 eetlepels olijfolie extra vergine


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Pureer ze in een keukenmachine of met een staafmixer met de knoflook, paprika’s, cayennepeper, ricotta en zout.
  • 2 Giet de olijfolie er in een straaltje bij en meng goed.
  • 3 Lekker bij geroosterd vlees zoals lamsvlees en biefstuk of bij vleeswaren als rosbief en carpaccio.

bereidingstip

Combineer de geroosterde paprika’s in dit recept met zongedroogde tomaatjes.. Vervang de ricotta door zachte geitenkaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 815 kcal
vet 71 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 24 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier