online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
Recepten Paprikasoep met pestocrostini

Paprikasoep met pestocrostini

ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

2 rode uien

4 rode paprika's

1 eetlepel tijm

1 theelepel gedroogde tijm

1 liter groentebouillon

1 ciabattabrood

1 potje pesto

75 gram Parmezaanse kaas

125 milliliter crème fraîche


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de paprika toe en bak 5-6 minuten mee.
  • 2 Roer de tijm erdoor en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes circa 10 minuten.
  • 3 Verwarm de ovengrill.
  • 4 Bestrijk de broodrepen met de pesto en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  • 5 Zet het brood onder de grill tot de kaas licht gesmolten is.
  • 6 Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Verdeel de soep over 4 kommen. Schep 1 eetlepel crème fraîche erin en serveer met de pestocrostini.

bereidingstip

Vervang de pesto door kruidenboter.. Snijd een (punt)paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en gril in de oven tot de randjes een beetje gaan blakeren. Leuk als garnering bij de soep.

wijnadvies

Franse cabernet van Jean Sablenay, Spaanse Vega Libre of Chileense Que Mas.


voedingswaarde

energie 675 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 21 gram