online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
150 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Paprikasoep met rundvlees en rode wijn

Paprikasoep met rundvlees en rode wijn

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

3 sjalotjes

1 grote ui

2 teentjes knoflook

400 gram runderpoelet

1 blikje tomatenpuree

150 milliliter rode wijn

1 liter vleesbouillon van tablet

1 rode paprika

1 groene paprika

1 gele paprika

1 eetlepel Italiaanse kruiden

1 theelepel gedroogde tijm

1 stokbrood

olijventapenade

tomatentapenade

kruidenkaas


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten.
  • 2 Voeg het vlees toe en bak rondom lichtbruin.
  • 3 Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1-2 minuten mee.
  • 4 Giet de wijn en bouillon erbij en laat de soep met het deksel op de pan 1,5-2 uur zachtjes koken tot het vlees zacht is.
  • 5 Voeg de laatste 15 minuten van de kooktijd de paprika en kruiden toe.
  • 6 Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • 7 Serveer met stokbrood, tapenade en kruidenkaas.

bereidingstip

Vervang de tomatenpuree door 1 blik gepelde tomaten (met sap) en neem 1,2 l vleesbouillon.. Maak de soep iets pittiger en voeg 1 rode peper, zonder zaadjes en in stukjes, toe.


voedingswaarde

energie 565 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 34 gram