voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Paprikasoep met rundvlees, kidneybonen en tomaat

Paprikasoep met rundvlees, kidneybonen en tomaat

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

2 uien

3 rode paprika's

2 teentjes knoflook

1 eetlepel paprikapoeder

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 mespunt chilipoeder

70 gram tomatenpuree

400 gram tomatenblokjes

2 potten rundvleesbouillon met vlees

1 runderbouillontablet

25 gram vermicelli

400 gram kidneybonen


  • 1 Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de uien op een lage stand in circa 5 minuten lichtbruin.
  • 2 Voeg de paprikablokjes, de knoflook en de specerijen toe en roerbak nog een paar minuten.
  • 3 Voeg de tomatenpuree en -blokjes toe en bak een paar minuten verder.
  • 4 Neem een paar grote lepels van de soep uit de pan en pureer deze met een staafmixer.
  • 5 Doe de gepureerde soep weer terug in de pan en voeg de bouillon met vlees, 500 ml water, het bouillonblokje, de vermicelli en de kidneybonen toe.
  • 6 Breng weer aan de kook en laat op een lage stand circa 10 minuten zachtjes pruttelen.

bereidingstip

Lekker met bruin stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 9 gram