online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
15 min.
lunch
Recepten Paprikataartje met ricotta

Paprikataartje met ricotta

ingrediënten

4 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

paneermeel

2 sneeën oud brood

1 rode paprika

1 gele paprika

1 groene paprika

3 eieren

250 gram ricotta

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

eetlepel verse rozemarijn

theelepel gedroogde rozemarijn

50 gram rucola

2 eetlepels olijfolie

eetlepel balsamicoazijn


benodigdheden

4 taartvormpjes

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Vet de taartvormpjes in en bekleed met het deeg. Prik de deegbodems in met een vork. Bestrooi met paneermeel.
  • 2 Verdeel de paprikareepjes over het deeg.
  • 3 Klop de eieren los met de ricotta, tijm, rozemarijn, zout en peper. Giet het ricottamengsel over de paprika.
  • 4 Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar (35-40 minuten voor een grote taart).
  • 5 Meng de rucola met de olie, azijn, zout en peper. Serveer de taartjes met een pluk rucola erop.


voedingswaarde

energie 215 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 12 gram