voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
15 min.
lunch
Recepten Paprikataartje met ricotta

Paprikataartje met ricotta

ingrediënten

4 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

paneermeel

2 sneeën oud brood

1 rode paprika

1 gele paprika

1 groene paprika

3 eieren

250 gram ricotta

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

eetlepel verse rozemarijn

theelepel gedroogde rozemarijn

50 gram rucola

2 eetlepels olijfolie

eetlepel balsamicoazijn


benodigdheden

4 taartvormpjes

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Vet de taartvormpjes in en bekleed met het deeg. Prik de deegbodems in met een vork. Bestrooi met paneermeel.
  • 2 Verdeel de paprikareepjes over het deeg.
  • 3 Klop de eieren los met de ricotta, tijm, rozemarijn, zout en peper. Giet het ricottamengsel over de paprika.
  • 4 Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar (35-40 minuten voor een grote taart).
  • 5 Meng de rucola met de olie, azijn, zout en peper. Serveer de taartjes met een pluk rucola erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 12 gram