voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Parijse uiensoep

Parijse uiensoep

ingrediënten

3 teentjes knoflook

3 eetlepels olijfolie

500 gram uien

200 milliliter witte wijn

30 gram bloem

600 milliliter vleesbouillon

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

4 dikke sneeën stokbroden

1 eetlepel dijonmosterd

100 gram brie


  • 1 Hak 2 teentjes knoflook fijn. Verhit de olijfolie en fruit hierin de uienringen en fijngehakte teentjes knoflook op een lage stand. Laat circa 10 minuten zachtjes smoren.
  • 2 Blus af met de wijn en kook iets in. Bestrooi met de bloem en roer goed. Laat 1 minuut garen. Giet de bouillon er al roerend in gedeelten bij en kook zachtjes circa 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper en tijm.
  • 3 Verwarm de ovengrill en rooster het stokbrood kort onder de grill. Halveer het overgebleven teentje knoflook en wrijf het brood ermee in. Bestrijk het brood met de mosterd en leg de plakjes brie erop.
  • 4 Schep de soep in ovenvaste kommen. Leg het sneetje stokbrood erop en laat de kaas smelten onder de grill.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 9 gram