voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Parmigiana alla melanzane

Parmigiana alla melanzane

ingrediënten

3 aubergines

200 milliliter milde olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 eetlepel tomatenpuree

400 gram tomatenblokjes

1 bosje basilicum

50 gram Parmezaanse kaas

2 bolletjes mozzarella


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Leg de plakken aubergine op een schaal en bestrooi ze met zout. Laat een half uurtje staan en maak ondertussen de tomatensaus: verwarm 3 eetlepels olijfolie en fruit de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat op lage stand circa 10 minuten pruttelen.
  • 3 Veeg met keukenpapier het zout en het vocht van de aubergines en dep ze goed droog.
  • 4 Verwarm de rest van de olie. Frituur de aubergineplakken in porties om en om in de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Verwarm de oven op 180°C. Leg een derde van de aubergineplakken in een ovenschaal.
  • 6 Roer de basilicum door de saus en breng verder goed op smaak met zout en peper.
  • 7 Schep een derde van de saus over de aubergine. Strooi er wat Parmezaanse kaas over en maak zo nog twee lagen.
  • 8 Eindig met tomatensaus en verbrokkel hier de mozzarella over.
  • 9 Bestrooi met de laatste Parmezaanse kaas en bak de schotel in circa 30 minuten bruin en knapperig.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 21 gram