voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Parmigiana di melanzane

Parmigiana di melanzane

ingrediënten

2 aubergines

2 eetlepels bloem

200 milliliter zonnebloemolie

400 milliliter kant-en-klare tomatensaus

2 bollen mozzarella

100 gram Parmezaanse kaas

1 bosje basilicum


  • 1 Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat ze een half uur staan. Spoel ze dan af met water en dep ze goed droog.
  • 2 Bestuif de plakken lichtjes met bloem. Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de plakken aubergine om en om bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Schep een paar lepels tomatensaus in een ovenschaal en bedek met een laag aubergineplakken.
  • 4 Verdeel wat mozzarella en Parmezaanse kaas erover, een paar basilicumblaadjes en weer wat tomatensaus.
  • 5 Herhaal dit een paar keer en eindig met Parmezaanse kaas.
  • 6 Zet de schotel in de oven en bak hem in circa 20 minuten mooi bruin. Lekker met knapperig brood en een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 26 gram