voor 10:00 besteld vandaag in huis

15 personen
eenvoudig
20 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Party-appels

Party-appels

ingrediënten

15 kleine appels

2 potjes discodip

200 gram chocolade


benodigdheden

15 tapasvorkjes

15 ijsstokjes

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwijder de steeltjes van de appels. Prik voorzichtig houten tapasvorkjes of ijsstokjes in de bovenkant van de appels. Zet een bakplaat of schaal met bakpapier klaar waarop de appels straks kunnen drogen zonder vast te plakken.
  • 2 Zet 2 bakjes klaar die net iets groter zijn dan de appels. Vul de ene met spikkels en de andere met de gesmolten chocolade. Dip de appels tot de helft in de chocolade en dip ze meteen daarna in de spikkels.
  • 3 Zet de appels op het bakpapier en zet die in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 1 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier