4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta alfredo met bloemkool en ansjovis

Pasta alfredo met bloemkool en ansjovis

ingrediënten


25 min
4 personen
250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

75 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

300 gram penne

dit product is niet beschikbaar

4 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

800 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

150 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fijne rasp

  • 1 Rasp de kaas. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de knoflook en ansjovisfilets fijn.
  • 2 Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook intussen de bloemkool in 6 min. beetgaar.
  • 3 Verhit intussen de boter in een hapjespan en laat de ansjovis smelten in de boter. Voeg de knoflook toe en fruit 3 min. op een lage stand. Voeg de room en 2⁄3 van de kaas toe. Laat zachtjes koken tot een gebonden saus.
  • 4 Giet pasta en bloemkool af en meng door de saus. Breng op smaak met peper en bestrooi met de rest van de kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 744 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st