online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Pasta bolognese met groene salade

Pasta bolognese met groene salade

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

4 bospenen

2 stengels bleekselderij

300 gram rundergehakt

1 kleine courgette

400 gram gepelde tomaten

400 gram tomatenblokjes

1 eetlepel balsamicoazijn

1 handje verse basilicum

250 gram spaghetti

250 gram penne

50 gram cashewnoten

50 gram walnoten

100 gram gemengde bladsla

100 gram rucola

100 gram veldsla

1 avocado

2 eetlepels citroensap

125 gram witte druiven

2 eetlepels olijfolie extra vergine

1 theelepel mosterd

1 theelepel honing

3 eetlepels magere yoghurt


  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 2 Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak deze 2-3 minuten mee.
  • 3 Schep het gehakt erbij en roerbak dit tot het rul is.
  • 4 Voeg de courgette, tomaten met sap en balsamicoazijn toe en kook zachtjes 8-10 minuten.
  • 5 Kook intussen de pasta beetgaar. Serveer de pasta met de saus en de basilicum.
  • 6 Rooster voor de salade de noten in een droge hete koekenpan.
  • 7 Besprenkel de avocado met citroensap en meng met de sla en de druiven.
  • 8 Roer de rest van de ingrediënten tot een dressing. Verdeel deze over de salade en bestrooi met de noten.
  • 9 Serveer de salade bij de pasta bolognese.

bereidingstip

Breid de salade uit met gorgonzola of geitenkaas.


voedingswaarde

energie 1590 kcal
vet 84 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 140 gram
eiwit 59 gram