voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Pasta Bolognese met groene salade

Pasta Bolognese met groene salade

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

4 bospenen

2 stengels bleekselderij

300 gram rundergehakt

1 kleine courgette

400 gram gepelde tomaten

400 gram tomatenblokjes

1 eetlepel balsamicoazijn

1 handje verse basilicum

250 gram spaghetti

250 gram penne

50 gram cashewnoten

50 gram walnoten

100 gram gemengde bladsla

100 gram rucola

100 gram veldsla

1 avocado

2 eetlepels citroensap

125 gram witte druiven

2 eetlepels olijfolie extra vergine

1 theelepel mosterd

1 theelepel honing

3 eetlepels magere yoghurt


  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 2 Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak deze 2-3 minuten mee.
  • 3 Schep het gehakt erbij en roerbak dit tot het rul is.
  • 4 Voeg de courgette, tomaten met sap en balsamicoazijn toe en kook zachtjes 8-10 minuten.
  • 5 Kook intussen de pasta beetgaar. Serveer de pasta met de saus en de basilicum.
  • 6 Rooster voor de salade de noten in een droge hete koekenpan.
  • 7 Besprenkel de avocado met citroensap en meng met de sla en de druiven.
  • 8 Roer de rest van de ingrediënten tot een dressing. Verdeel deze over de salade en bestrooi met de noten.
  • 9 Serveer de salade bij de pasta bolognese.

bereidingstip

Breid de salade uit met gorgonzola of geitenkaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 30 gram