4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Pasta Bolognese met groene salade

Pasta Bolognese met groene salade

ingrediënten

300 gram rundergehakt

1 ui

2 teentjes knoflook

4 bospenen

2 stengels bleekselderij

1 kleine courgette

2 blikken tomatenblokjes

1 eetlepel balsamicoazijn

1 handje verse basilicum

500 gram spaghetti

100 gram rucola

2 eetlepels citroensap

1 theelepel mosterd

1 theelepel honing

3 eetlepels olijfolie


  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 2 Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak deze 2-3 minuten mee.
  • 3 Schep het gehakt erbij en roerbak dit tot het rul is.
  • 4 Voeg de courgette, tomaten met sap en balsamicoazijn toe en kook zachtjes 8-10 minuten.
  • 5 Kook intussen de pasta beetgaar. Serveer de pasta met de saus en de basilicum.
  • 6 Roer de rest van de ingrediënten tot een dressing. Verdeel deze over de rucola en meng goed door elkaar.
  • 7 Serveer de salade bij de pasta bolognese.

bereidingstip

Breid de salade uit met gorgonzola of geitenkaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 30 gram
recall Bolletje lichte crackers havermout, G'woon brunchbroodjes & triangel meergranen & SPAR klp boeren leverworst 125 gram bekijk hier