online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Pasta & fagioli

Pasta & fagioli

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

125 gram gerookte spekreepjes

1 liter kippenbouillon

1 pak gezeefde tomaat

400 gram kidneybonen

400 gram cannellinibonen

2 takjes rozemarijn

1 laurierblaadje

150 gram farfalle

1 handje basilicum

1 handje Parmezaanse kaas


  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook circa 1 minuut. Voeg de spekreepjes toe en bak deze knapperig.
  • 2 Voeg de bouillon, gezeefde tomaten, alle bonen, rozemarijn en laurier toe en roer door. Laat de soep circa 20 minuten pruttelen.
  • 3 Kook vervolgens de pasta in circa 7 minuten gaar in de soep. Voeg de basilicum toe en serveer in diepe borden. Bestrooi eventueel met wat Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Eet je deze pasta & fagioli buiten Napels, dan zitten er geen cannellini- maar borlottibonen in.


voedingswaarde

energie 455 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 23 gram