voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Pasta & fagioli

Pasta & fagioli

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

125 gram gerookte spekreepjes

1 liter kippenbouillon

1 pak gezeefde tomaat

400 gram kidneybonen

400 gram cannellinibonen

2 takjes rozemarijn

1 laurierblaadje

150 gram farfalle

1 handje basilicum

1 handje Parmezaanse kaas


  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook circa 1 minuut. Voeg de spekreepjes toe en bak deze knapperig.
  • 2 Voeg de bouillon, gezeefde tomaten, alle bonen, rozemarijn en laurier toe en roer door. Laat de soep circa 20 minuten pruttelen.
  • 3 Kook vervolgens de pasta in circa 7 minuten gaar in de soep. Voeg de basilicum toe en serveer in diepe borden. Bestrooi eventueel met wat Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Eet je deze pasta & fagioli buiten Napels, dan zitten er geen cannellini- maar borlottibonen in.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 23 gram