online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Pasta met artisjok, ricotta en spek

Pasta met artisjok, ricotta en spek

ingrediënten

300 gram pastaschelpjes

4 eetlepels olijfolie

250 gram spekblokjes

1 theelepel gedroogde tijm

1 teentje knoflook

2 rode uien

400 gram artisjokharten

3 eetlepels kappertjes

75 gram rucola

250 gram ricotta

50 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Kook de pasta beetgaar.
  • 2 Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
  • 3 Verhit intussen de olijfolie en bak hierin de spekblokjes knapperig en goudbruin.
  • 4 Voeg de tijm, knoflook en uien toe en bak deze in circa 8 minuten zacht.
  • 5 Voeg een scheutje van het kookvocht, de artisjok en kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Roer de pasta door de saus en warm kort door.
  • 7 Verdeel de rucola en ricotta over de pasta.
  • 8 Verdeel de rucola en ricotta over de pasta.

wijnadvies

Kies bij dit recept voor I am Pinot Grigio Rosé.


voedingswaarde

energie 715 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 31 gram