online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Pasta met artisjok, ricotta en spek

Pasta met artisjok, ricotta en spek

ingrediënten

300 gram pastaschelpjes

4 eetlepels olijfolie

250 gram spekblokjes

1 theelepel gedroogde tijm

1 teentje knoflook

2 rode uien

400 gram artisjokharten

3 eetlepels kappertjes

75 gram rucola

250 gram ricotta

50 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Kook de pasta beetgaar.
  • 2 Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
  • 3 Verhit intussen de olijfolie en bak hierin de spekblokjes knapperig en goudbruin.
  • 4 Voeg de tijm, knoflook en uien toe en bak deze in circa 8 minuten zacht.
  • 5 Voeg een scheutje van het kookvocht, de artisjok en kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Roer de pasta door de saus en warm kort door.
  • 7 Verdeel de rucola en ricotta over de pasta.
  • 8 Verdeel de rucola en ricotta over de pasta.

wijnadvies

Kies bij dit recept voor I am Pinot Grigio Rosé.


voedingswaarde

energie 715 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 31 gram