voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Pasta met kip, geitenkaas en doperwten

Pasta met kip, geitenkaas en doperwten

ingredi├źnten

300 gram kipfilets

1 liter kippenbouillon

350 gram pasta

250 gram diepvriesdoperwten

1 courgette

250 milliliter slagroom

250 milliliter slankroom

6 gedroogde tomaten op olie

1 eetlepel groene pesto

100 gram geitenkaas


  • 1 Kook de kipfilet in de bouillon in een gesloten pan in ca. 20 minuten gaar. Schep de kipfilet met een schuimspaan uit de bouillon en snijd hem in blokjes of reepjes.
  • 2 Kook de pasta gaar in de bouillon. Kook de laatste 5 minuten de doperwten en courgette mee.
  • 3 Verwarm de slagroom in een steelpan. Giet de pasta en groentes af, laat uitlekken en doe ze in een schaal.
  • 4 Schep er de zongedroogde tomaatjes en de pesto door. Roer er de blokjes kip en de slagroom door, breng op smaak met zout en versgemalen peper en bestrooi het gerecht met de verkruimelde geitenkaas.

wijnadvies

Schenk hier een soave, orvieto of verdicchio bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 39 gram